Mammu juures - pannkoogiõpituba Levikivi talus

Levikivi talu asub looduskaunis Soomaa piirkonnas, Tori ja Jõesuu vahel, Pärnu jõe kõrgel kaldal.  Väärindame Eesti maakive, kuid meil on ka pehmem pool, mistõttu sobib siin kindlasti peatus teha lastega peredel.
Levikivil saavad lapsed kanamunad pesast tuua, ise pannkooki teha ja maitsta missugune hea mari on siitkandi pannkoogimoosi sees.
Kas paabulinnud lendavad nagu kured? Mis mari on kuremari? Kas need marjad kurgedele maitsevad? Kus on sookollide kodu ja kas nende pannkoogil on SoomaamooS...?
Kõigile neile küsimustele saab vastuse Mammu juures Levikivil.
Ootame rõõmuga väikeseid toimetajaid!

Tere tulemast Soomaa serval Vändra metsade vahel asuvasse Piesta Kuusikaru tallu, kus valmivad hea toidu ja joogi sõprade poolt hinnatud Piesta õunatooted.

Kus maheõunapuud kasvavad, kuidas õunad mahlaks saavad ja mida mahlaga edasi tehakse? Kuidas on selle taluga seotud Joosep Toots ja Kentuki lõvi? Neile küsimustele saate vastused väikesel ringkäigul. 

Järgneval degusteerimisel avastate, kui palju häid maitseid Eesti õuntes peidus on ning õpite neid hindama. Kõige põnevam on loomulikult ise erinevaid jooke kokku segada.

Töötuba on mõeldud lastele alates 6a, teretulnud on muidugi ka vanemad.

Kutsume teid osalema meie meeleolukale Maitsete Retkele Põnka Puhketallu, Soomaale! Tule oma kolleegide, sõprade või tuttavatega ning veetke koos meeldejääv päev, nautides head seltskonda ja maitsvat toitu. Pange ennast proovile uues valdkonnas ja keskkonnas.

Miks valida ühiskokkamine? See on lustlik viis tähistada õnnestumisi ja tähtpäevi erilisel moel. Nautige lõbusat ühiskokkamist koos juhendaja abiga. Osalejate arv kokkamisel kuni 12 inimest. 

Ootame kõiki osalema selles lõbusas ja maitsvas seikluses! Registreerige end kohe, kohtade arv on piiratud!

Vaid 30-minutilise autosõidu kaugusel Pärnust asub Tori Siidritalu. Oleme suurim mahesiidri- ja maheveinitalu Eestis ning ilmselt ka Baltikumis.
Väärindame siidriks ja veiniks marju ja puuvilju, mis on peamiselt pärit Soomaa ümbrusest.
Soomaa on Eesti suuruselt teine rahvuspark massiivsete soode ja rabade ning puutumata loodusega. Siin on hästi välja arendatud loodusturismi atraktsioonid ja teenused.
Tori Siidritalu külastuse käigus tutvume siidri- ning veinitootmisega ja degusteerime talu toodangut.

Piesta Kuusikaru talu Vändra metsas Pärnumaal ootab külla kõiki, kellele pakuvad huvi kohalikud õunatooted ja kodulugu.
Algselt 1868. aastal rajatud esivanemate talu taastamine algas kevadel 2014 eesmärgiga luua kaasaegne tootmistalu koos oma maheõunaaiaga. Piesta kaubamärki kannavad vürtsikas õunajook (Eesti talutoidu konkursi Parim Jook 2018), õunasiirup õrna mündiga, õunastroop (Parim Lisand 2019, põneva mahetoote eriauhind 2019), õunaäädikas jne.
Külastuse käigus saate ülevaate tootmisest, tooteid ise degusteerida ning kuulda põnevaid lugusid enam kui 150-aastase talu ajaloost.

Tegutseva talumajapidamisega muuseumis viiakse osalejad vanemasse jõuluaega, mil päkapikke ega jõuluvanasid veel ei tuntud. 
- veskis küpsetame ja maitseme pühadeleiba;
- laudas söödame ja paitame loomi - meie taluabilisi;
- rehetoas ootavad talutoidud ja vanaaegsed mängud;
- käsitöömajas saab igaüks midagi jõuluteemalist meisterdada;
- kui on lumi maas, sõidame hobusega. 
Programm on sobilik igale eale.
Hinnas on tee ja karask, eraldi saab juurde tellida sooja jõulutoidu.

Tule ja osale Klaara-Manni "Ausa aiavilja töötoas"
Vaata ringi maheaias, kus aednik jagab mahekasvatuse näpunäiteid ja algteadmisi. Saad teada erinevustest mahekasvatatud ning keemiliste väetiste baasil turgutatud köögiviljade vahel. Töötoas pistad kevadel ise seemne mulda ja saad valmis külvi koju kaasa võtta, sügisel võid valmis saaki korjata.

Peale ringkäiku aias valmistame koos käsitöölimonaade ja smuutisid, kasutades maheaiast korjatud ürte, metsast saadud võrseid või umbrohualgeid. Lisaks pakutakse suupärast mis on valmistatud kohalikust toorainest.
 

Tegutseva taluga muuseumis tutvustame Eesti söögitraditsioone, aastaaegade mõju talu toidulauale, toidu teekonda laudast ja aiast kööki ning C. R. Jakobsoni põhimõtteid talust ja toidust.
Lisaks toidu teekonna uurimisele saab tutvuda ka Kurgja talu ja selle elanikega.
Mängime taluperega seotud rollimänge, degusteerime talutoite ja sööme tõhusa Eestimaise lõunasöögi.
Programm kestab kuni 3 tundi ja on sobilik ka lastele.

Soomaa Turism MTÜ ühendab Soomaa turismipiirkonnas tegutsevaid ettevõtteid.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram